27. 7. 2024

Články Online – iMagazín, který si tvoříte sami

Recepty, soutěže, recenze, láska a sex, módní trendy, děti a rodina – vše co vás zajímá

Víte, že líbání prodlužuje mládí, utužuje imunitu a působí jako prevence proti stárnutí?

Vzpomenete si na pocit, který jste zažívali, možná stále zažíváte, se svým protějškem, chvíle, kdy to mezi vámi jiskří a těšíte se na každičký dotek a blízkost? Blízkost druhého potřebuje totiž každý tvor. No, možná by našlo pár vyjímek, ale v podstatě všichni potřebujeme doteky, protože nám dělají velmi dobře.

Zklidňují nás a cítíme se v bezpečí. Pociťujeme celistvost a souhru s celým Vesmírem. Přesně tohle způsobí polibky, které mají zázračnou moc. Pokud se budete líbat pravidelně, opravdu si prodloužíte život a nejen to. Je to úžasná terapie a je zcela zdarma. Kdo by nechtěl prožívat krásné chvíle, které jsou spojené s krásnými prožitky. V tu chvíli umíme přestat vnímat čas.

A nejen to. Podle letitých průzkumů už víme, že líbání je cesta k udržení dobrého a kvalitního vztahu. Ten se tím upevňuje, vyvolává touhu po partnerovi, odbourává stress, zmírňuje bolest hlavy, ulevuje od menstruačních bolestí a mnoho dalších velmi pozivních změn pro naše tělo.

Znáte nějaku tabletku, která má tolik pozitivních, okamžitých změn a bez vedlejších účinků? Asi nebudeme lhát, pokud si na rovinu řekneme, že takový lék neexistuje.

Další věc, kterou pozitivně ovlivňuje je stárnutí.

Stárneme bohužel všichni a jestli ho někdy zcela zastavíme, je otázkou, zdali to bude dobře… Ovšem líbáním si mládistvý a příjemný vzhled můžete prodloužit a oddálit stárnutí. Hormón lásky, jak ho také jinak nazýváme, je Oxytocin. Při jeho vyplavování cítíme naprostou blaženost, spokojenost, zkrátka je nám nádherně a přestáváme vnímat čas. Tělo v tu chvíli dostává úplně jiné impulzy, začne se prokrvovat, tím pádem se i naše pleť vypne a prokrví. Zkrátka líbání má zázračné účinky na fungování celého biologického komplexu našeho těla.

Ne nadarmo se říká, že buď vám někdo chutná, nebo ne. A pokud jste ve vztahu s člověkem, který vám ‚‚nechutná‘‘ rozhodně neprožijete život svých snů. Pokud se ve vztahu neudržuje blízkost a neprovozuje líbání, stárnete dřív, než ti, kdo ho provozují. Líbání je zkrátka záplava hormonů lásky, které vám změní úhel pohledu i v napjatých situací a vrací vás do roviny odpuštění a nadhledu. Jestli chcte být se svým protějškem dlouho mladí a překonat nástrahy života, cítit se skvěle a naplněni láskou, nepoznat deprese, a nebýt zatrpklými lidmi plných zlosti, líbejte se. Líbejte se s tím, koho milujete, koho máte rádi.

Jeden jediný dlouhý polibek, vám tak zlepší náladu a naplní novou energií, více, než cokoli jiného. Potřebujeme blízkost a cítit, že jsme milování. Veškeré poznatky vědy a testy prokázaly pozitivní vliv na kardiovaskulární systém a celkový omlazující účinek. Líbejte se s tím, kdo vám chutná a nepřestávejte, je to naše největší přirozenost a potřeba. Líbání je jako lék pro věčné mládí v duši a skvělou fyzickou kondici. Vyzkoušejte to teď hned, obejměte svůj protějšek a polibte ho tak, jako když jste se poznali. Zkuste to a uvidíte, že to má smysl. Pokud ne, hledejte dál svůj smysl života.