27. 7. 2024

Články Online – iMagazín, který si tvoříte sami

Recepty, soutěže, recenze, láska a sex, módní trendy, děti a rodina – vše co vás zajímá

Jste osamělí, nebo se cítíte být sami? Je v tom veliký rozdíl a může to mít velké následky. Jak jste na tom vy?

Všichni za sebou máme hodně těžké období. A možná, kdo ví, jak to bude pokračovat dál. Každý si ale uvědomuje to, jak jsme se všichni více, či méně, odcizili. Ztráta sociálního kontaktu se odrazila jak ve společnosti, tak na každém z nás a nejvíce zřejmě na dětech. Mnoho rodin se sblížilo a využilo dlouhé karantény k oživení vztahu a mohlo být se svými dětmi. Ale mnoho párů zjistilo, že spolu nemohou žít.

Nejhorší období prožívali lidé, kteří jsou osamělí. Pokud jste osamělí a ještě ztratíte možnost kontaktu se svými blízkými, kteří vás běžně navštěvovali, je to cesta k tomu, že se objeví velmi hluboká deprese. Nikdo z nás předtím nezažil takové období a bylo to mnohdy opravdu těžké.

Pokud ale stále cítíte, že se vám nechce mezi lidi, nadále se schováváte i když už nemusíte. Nemáte chuť do života a nevidíte světlo na kraji tunelu. Je čas, aby jste se začali radovat z maličkostí. Pokud se vám to nedaří, možná by jste měli navštívit terapeuta a každopádně zvyšte dávky vitamínu B. Je velice důležitý a má na svědomí i náladu a to, jak se cítíme.

Přemozte se a jděte do přírody, tam se budete cítit lépe. Poslouchejte zpěv a švitoření ptáků, vdechujte čerstvý vzduch. Neschovávejte se doma, venku není nebezpečí.

Jediné nebezpečí, které opravdu hrozí je to, že nebudete osamoceni, ale začnete se cítit sami. Pokud se dobrovolně začnete zavírat před celým světem, je na zvážení to začit řešit dříve, než vás pohltí deprese, která ze začátku není vidět. Jakmile se opravdu rozjede, je velký problém ji pak zastavit a vrátit se do normálních stavů bez antidepresiva.

Nikdo sám není a nebojte se vyjít ven se vztyčenou hlavou a třeba pozorujte krásné nebe a slunce. Sice letošní rok ho není mnoho a proto by jste měli využít každého krásného dne, aby jste nachytali vitamín D a zlepší se vám nálada a dostanete chuť do života.